ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

 Από τη Δευτέρα 18-5-2020 ξεκινά η επαναλειτουργία των Γυμνασίων.

 Σας ενημερώνουμε ότι έχουν γίνει και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται οι αναγκαίες προετοιμασίες στο χώρο του σχολείου. Έγινε απολύμανση από το Δήμο στην αυλή και καθαριότητα και απολύμανση από την καθαρίστρια του σχολείου σε όλους τους χώρους του σχολείου, διαδρόμους, αίθουσες,  και τουαλέτες και κατάλληλη διαμόρφωση αιθουσών.

 Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται 8:00 με 8:15 το αργότερο. Οι μαθητές θα βρίσκονται στην αυλή του 4ου Γυμνασίου μόνο (βόρεια αυλή) και το πρωί και κατά τη διάρκεια των  διαλλειμάτων. Συγκέντρωση στον χώρο της αυλής το πρωί, όπως προβλέπεται, δεν θα πραγματοποιείται και οι μαθητές θα περιμένουν στην αυλή, με τους εφημερεύοντες καθηγητές. Η είσοδός τους στο κτήριο θα γίνεται σταδιακά, ανά τμήμα και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τηρώντας τις αναγκαίες αποστάσεις και χρησιμοποιώντας μόνο τη μια σκάλα.

 Έχει γίνει η προβλεπόμενη διαρρύθμιση των αιθουσών   για την εξασφάλιση της αποφυγής του συγχρωτισμού των μαθητών. Παρακαλούμε να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας για την πιστή εφαρμογή των οδηγιών που θα τους δοθούν από τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μαθητών ανά σχολική αίθουσα ορίζεται στους (15). Όλα τα  τμήματα θα χωριστούν σε ίσα υποτμήματα θα εφαρμοστεί εκ περιτροπής διδασκαλία, κατά τα οριζόμενα στην υπ’αριθμ.5188/ΓΔ4/06-05-2020 ΚΥΑ.»

 Δεν θα εφαρμοστεί το  σύστημα διδασκαλίας σε τάξεις καθηγητών και δεν θα χρησιμοποιηθούν τα εργαστήρια, γυμναστήρια και αίθουσες μουσικής και καλλιτεχνικών. Στην αίθουσα του κάθε τμήματος θα βρίσκεται ένας μαθητής ανά θρανίο και οι μισοί μαθητές κάθε ημέρα. Η ενδεικνυόμενη απόσταση μεταξύ των μαθητών συνολικά με το θρανίο πρέπει να είναι ίση με 1,5 μέτρο μήκος. Οι μαθητές θα πρέπει να κάθονται αποκλειστικά στο ίδιο – δικό τους θρανίο.

 Συγκεκριμένα:

 Τα τμήματα θα χωριστούν σε α και β. Θα ενημερωθείτε με προσωπικό mail σε ποιο υποτμήμα ανήκει το παιδί σας.

 Οι μαθητές που ανήκουν στα υποτμήματα α θα έρθουν στο σχολείο τη Δευτέρα, 18-5-2020, την Τετάρτη 20-5-2020 και την Παρασκευή 22-5-2020.

 Οι μαθητές που ανήκουν στα υποτμήματα β θα έρθουν στο σχολείο την Τρίτη 19-5-2020 και την Πέμπτη 21-5-2020.

 Αντίστροφα την επόμενη εβδομάδα: 25-5-2020 έως 29-5-2020

 Οι δύο πρώτες ώρες της πρώτης και δεύτερης ημέρας λειτουργίας των σχολικών μονάδων θα επικεντρωθούν στην ενημέρωση των μαθητών για κανόνες υγιεινής δίνοντας έμφαση στην απόσταση και την υγιεινή των χεριών και στην χρήση της μάσκας ως προαιρετικού, συμπληρωματικού μέτρου.

 Στο σχολείο δεν θα λειτουργήσει το Κυλικείο και φυσικά δεν επιτρέπεται να βγαίνουν από την αυλή του σχολείου στα διαλείμματα. Παρακαλούμε οι μαθητές να έχουν μαζί τους το νερό και το κολατσιό τους

Σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει αντισηπτικό και στις τουαλέτες υγρό κρεμοσάπουνο και χειροπετσέτες μιας χρήσης. Παρακαλούμε πολύ να συστήσετε στα παιδιά σας για την ορθή χρήση αυτών. Η χρήση μάσκας γαντιών μιας χρήσης είναι προαιρετική για τους μαθητές αλλά αν θέλετε μπορείτε να προμηθεύσετε τα παιδιά σας και να τα συμβουλεύσετε να τα φορούν.

 Τι θα πρέπει να προσέξουν μαθητές στα διαλείμματα:

 Σταδιακή και με σειρά έξοδος των μαθητών στο προαύλιο σύμφωνα με τις οδηγίες των εκπαιδευτικών.

Διάλειμμα θα πραγματοποιείται  για τα μισά τμήματα του σχολείου και για τα μισά διαλλείματα. Τα υπόλοιπα τμήματα θα κάνουν απλά αλλαγή καθηγητών και προκαθορισμένους χώρους για τους μαθητές κάθε τμήματος/ υποτμήματος στο προαύλιο.

Απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλα (π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ)

Παρακαλούμε πολύ

Ελέγχετε καθημερινά και πριν ξεκινήσουν τα παιδιά για το σχολείο, την κατάσταση της υγείας τους.

Κρατήστε, όπως προβλέπεται, τα παιδιά στο σπίτι, αν νιώθουν άρρωστα ή έχουν έστω και ελάχιστα συμπτώματα. Επικοινωνήστε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώστε το σχολείο.

 Για κάθε απορία μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο ή στο mail του σχολείου.

 Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και ευχόμαστε υγεία, και καλή, χωρίς προβλήματα, επαναλειτουργία του σχολείου

  

Η Διευθύντρια                                                                             Ο Σύλλογος των Καθηγητών