Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning “Entreprenow” - (“Επιχειρηματικότητα”)

zaxaroplasteioΣτα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning με τίτλο “Entreprenow” (“Επιχειρηματικότητα”) δημιουργήσαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος Γ3 το Ζαχαροπλαστείο μας με τίτλο "Σοκολάτα & Καραμέλα". Μιλήσαμε για το επάγγελμα του ζαχαροπλάστη, τις σπουδές που απαιτούνται και τη διαδικασία που ακολουθούμε για τη δημιουργία μιας επιχείρησης. Δημιουργήσαμε το μότο μας, σχεδιάσαμε τις ετικέτες που κοσμούν τις συσκευασίες των προϊόντων μας και φτιάξαμε γλυκά με σοκολάτα, καραμέλα και όχι μόνο. Πουλήσαμε τα γλυκά μας στο Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ του σχολείου μας και συνεισφέραμε με τα έσοδα από την πώλησή τους στην αγορά ενός κάδους ανακύκλωσης για το σχολείο μας, αναπτύσσοντας έτσι οικολογική συνείδηση και συμμετέχοντας στις προσπάθειες για έναν πιο πράσινο πλανήτη.

Συνεργαστήκαμε με τα εξαιρετικά παιδιά του ΕΝΕΓΥΛ (Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ξάνθης) και αφού μας δίδαξαν με την εποπτεία της κυρίας Γαρυφαλλιάς Μακρή (Τεχνολόγου) την τέχνη της αγγειοπλαστικής, δημιουργήσαμε μαζί τους πήλινες πιατέλες για τις γλυκές μας δημιουργίες. Με αυτό τον τρόπο γνωρίσαμε τη μεγάλη σημασία της συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και της ανταλλαγής γνώσεων και ικανοτήτων. Προσκαλέσαμε τα παιδιά του ΕΝΕΓΥΛ στο δικό μας σχολείο και όλοι μαζί φτιάξαμε γλυκά και χυμούς. Τα παιδιά των τμημάτων Β2 και Β4 του σχολείου μας με την εποπτεία της κυρίας Μαρίας Πλιάκα (Φιλολόγου) έφτιαξαν και μας κέρασαν γλυκά των αρχαίων Ελλήνων. Τα παιδιά του τμήματος Γ1 με την εποπτεία της Διευθύντριας κυρίας Γλυκερίας Νότα (Νομικού) μας έδειξαν την αξία των φρεσκοστυμμένων χυμών. Και τα παιδιά του Γ3 με την εποπτεία της κυρίας Κυριακής Ταουκτσόγλου (Μαθηματικού) έκλεισαν το γλυκό πρωινό της 18ης Μαΐου 2022 με τις σοκολατένιες παρασκευές τους.